Yachtbrokers Loosdrecht Woonarken Aanbod motorschepen Beginpagina Aanbod schepen

Bootveiling

 

Exclusieve Bootveiling rayons


Bootveiling is gespecialiseerd in de organisatie van online veilingen (gemiddeld 165 per jaar) voor pleziervaartuigen, woonarken, rijn- en binnenvaart en zeegaande schepen. Gemiddeld 91% (2009-2010) van de boten wordt binnen twee, drie of vier weken ook daadwerkelijk verkocht.
Bootveiling werkt per provincie samen met exclusieve Bootveiling rayons. Een Bootveiling rayon werft veilingobjecten, in de provincie waar de jachtmakelaardij is gevestigd, via jachten en schepen uit het eigen verkoop bestand, uit eigen voorraad, van particuliere bootverkopers, jacht- en scheepsmakelaardijen, jacht- en scheepswerven en jachthavens.

Online Bootveiling in eigen provincie

De veilingperiode bedraagt twee, drie of vier weken. Boten worden direct onder de aandacht gebracht van duizenden geregistreerde bieders. De kijkdag is vaak op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur op de eigen ligplaats. Na de kijkdag volgt de sluiting van de online veiling.

Elk bod is onherroepelijk en onvoorwaardelijk. Het Bootveiling rayon overlegt met zijn klant of het bod wel of niet wordt gegund. De klant is te allen tijde eindbeslisser of een boot wel of niet aan de hoogste bieder wordt verkocht. Bij gunning wordt de koper direct automatisch gefactureerd en zorgt Bootveiling (locatie Amsterdam) voor de financiƫle afhandeling van de gelden via Stichting Derdengelden Bootveiling of een kwaliteitsrekening van een notariskantoor, binnen zeven dagen.

De veilingkosten worden door de koper betaald, de klant betaalt geen veilingcommissie. Een boot wordt verkocht in de staat waarin deze op het moment van gunning verkeert ("as is where is"). Elke bootveiling staat onder leiding van gerechtsdeurwaarderkantoor Groenewegen & Partners.

Onherroepelijke en onvoorwaardelijke biedingen

Een gerenommeerd gerechtsdeurwaarderkantoor is verantwoordelijk voor het ambtelijk toezicht op de online veilingen van Bootveiling. Het gerechtsdeurwaarderkantoor constateert of de veilingprocedure volgens de regels verloopt en maakt van elke online veiling een proces-verbaal op. De bieder die aan het einde van de biedingsperiode de hoogste bieding heeft gedaan, is verplicht het vaartuig te kopen, tenzij de opdrachtgever het hoogste bod niet gunt.

Eenvoud

Stap 1  Veilingformulier invullen

Stap 2  Kijkdag(en)

Stap 3  Online veiling

Stap 4  Ophaaldag

Stap 5  FinanciĆ«le afwikkeling

Bootveiling

Bootveiling is Register Veilinghouder Schepen & Pleziervaartuigen (Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders in Roerende Zaken) en begunstiger Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS).

Belt u gerust voor meer informatie om uw schip zeker en snel te verkopen.Website bootveiling


Wij zoeken goede werfschepen